Karasu’da asayiş uygulaması
Hastane personeline saldırdı
Hapis cezası geliyor!
7 büyükbaş hayvan telef oldu
Acılı aileye ziyaret
Sakarya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nebi Miş, son günlerde gündemde olan ‘Başkanlık Sistemi’ tartışmalarını değerlendirdi.
“KAÇINILMAZ”
Siyasal sistemde değişikliğe gitmenin tercih meselesinin ötesinde bir zorunluluk olduğunu söyleyen Nebi Miş, Türkiye’de özellikle 1990’lardan beri tartışılan siyasal istikrarsızlığın çözümü için Başkanlık Sistemine geçmenin kaçınılmaz olduğunu kaydetti. 2014 yılında mevcut Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesiyle siyasal sistemin adı konulmamış bir yarı başkanlık modeline dönüştüğüne işaret eden Miş, “Bugün Cumhurbaşkanının ve Başbakanın aynı siyasi gelenekten gelmesi sayesinde siyasal sistemde bir kriz yaşanmasa da, gelecekte bu sistemin, anayasal çerçeve üzerinden dönüştürülmediği takdirde çatışma ve yetki karmaşası doğurması kaçınılmazdır. Dolayısıyla sistem tartışması, siyasal bir tartışmanın ötesinde, teknik bir zorunluluk olarak karşımıza çıkmaktadır” değerlendirmesinde bulundu.
REJİM DEĞİŞİKLİĞİ DEĞİL
Türkiye’de Başkanlık Sistemi tartışmasının, rejim değişikliği olarak algılandığına işaret eden Miş, “Bu bir rejim değişikliği değil, siyasal sistem değişikliği. Siyasal sistem değişikliği demek; yönetim sisteminde parlamenterizmi veya başkanlığı ya da yarı başkanlık gibi daha çok yönetsel olarak sistemi, yani yasama ile yürütmenin arasındaki ilişki düzeyini ve ‘denetim-denge’ mekanizmasını yeniden tanımlamaktır” diye konuştu. Miş, devletlerin zaman zaman özellikle kriz durumlarında sistemlerinde iyileşmelere ve yenilenmelere gidebileceğini söyleyerek Türkiye’nin de siyasal sistem değişikliğini düşünmesinin kaçınılmaz olduğunu ifade etti.
“YÜZDE 50’NİN ÜZERİNDE DESTEK VAR”
Bugün için Başkanlık Sisteminin güncel siyaset üzerinden tartışıldığını dile getiren Yrd. Doç. Dr. Nebi Miş, başkanlık sisteminin yeterince anlatılması durumunda toplumsal alanda sağlıklı bir fikir oluşabileceğini belirterek “Benim gördüğüm kadarıyla, başkanlık sistemine geçişle ilgili kamuoyunda yüzde 50’nin üzerinde bir destek var” şeklinde konuştu. / Haber Merkezi
TABİKİ REJİM DEĞİŞİKLİĞİ DEĞİL.DEĞERLİ HOCAMIN YORUMLARINA KATILMAKLA BİRLİKTE BİR KONUYA ÖZELLİKLE DİKKAT ÇEKMEK İSTİYORUM.17-25 ARALIK MİLLETİMİZE DARBE GİRİŞİMİNDEN ÖNCE İÇİMİZDEKİ PARALEL HAİNLERİ HANGİMİZ TAM OLARAK BİLEBİLDİK VE BU İHANETİ YAPACAKLARINA İHTİMAL VERDİK. ÇOĞUNLUĞUMUZ ONLARI BİR HİZMET HAREKETİ SAHTE EFENDİLERİNİDE GERÇEK VATAN SEVER ZANNETTİK.ŞİMDİ DİYORUMKİ ÖNÜMÜZDEKİ 7 HAZİRAN SEÇİMLERİ,MİLLETİMİZE HİZMETKAR OLMUŞ, MİLLETİNE VEFALI BİR O KADARDA CEFALI YOLLARI SIKINTILI AŞAMALARI YİNE MİLLETİMİZİN KADİRŞİNAS VE TAM HİSABETLİ SEÇİCİLİĞİ İLE ÜLKEMİZİN MEDAİ İFTİHARI LİDERİMİZ CUMHURBAŞKANIMIZIN İFA ETTİKLERİ GÖREV VE UYGULAMALARIN DEVAMI AÇISINDAN ÜLKEMİZİN SİYASİ İSTİKRARI VE HEDEFLENEN 2023 VE DAHADA ÖTESİ 2071 LERE ULAŞILABİLMESİNİN KARARININ VERİLECEĞİ BİR SEÇİM OLACAKTIR.BU SEÇİMDE İÇTE VE DIŞTA PUSUDA BEKLEYEN,İÇTE PARALEL HAİNLER DIŞTADA BİLİNEN MAHFİLLER AK PARTİNİN İÇİNDE HALEN DAHİ BULUNAN ANCAK TAKİYEYE BÜRÜNÜP SUS PUS OLMUŞ HAŞHAŞİLERİN OLDUĞUNU HİÇ UNUTMAYALIM.HATTA BU ŞEÇİMDE MECLİSE KAPAĞI ATIP AK PARTİMİZİ İÇİNDEN ZAYIFLATIP YENİ ANAYASA VE BAŞKANLIK SİSTEMİ GİBİ KANUN TEKLİFLERİNİN GÖRÜŞMELERİNİ ŞİMDİDEN TEDBİR ALIP AK PARTİ BÜTÜNLÜĞÜNE FİRELER VERDİRMEK İÇİN EN KIRAL AK PARTİLİ GÖRÜNÜMLÜ OLAN HAİNLERE ÇOK AMA ÇOK DİKKAT EDİLMELİDİR.UNUTMAYALIMKİ BU HAİNLERİN SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZA YENİ KUMPASLAR KURABİLECEKLERİ HEP HATIRDA OLMALIDIR.SAYIN BAŞBAKANIMIZA BİRİLERİNİN BU KONUYU MUTLAKA HATIRLATMASINDA MİLLETİMİZİN SAADETİ SELAMETİ VE İSTİKRARI BİRLİĞİ AÇISINDAN ÇOK ÖNEM ARZETMEKTEDİR.SAKRYAMIZDA BENİM BİLDİĞİM VEKİL ADAY ADAYLARI ARASINDA DAHA BÜGÜN TÖRENLE ŞAKŞAKÇILARIYLA BİRLİKTE MÜRACAAT DİLEKÇESİ KABUL EDİLENLER VAR .BU GİDİŞ PARTİMİZ VE SAKARYAMIZ AÇISINDAN HİÇTE İYİ BİR GİDİŞ DEĞİLDİR.DERİMKİ CUMHURREİSİMİZİ ÜZEN ONUN NEZNİNDE MİLLETİMİZİDE ÜZER.SÜTTEN AĞZIMIZ YANDI YOĞURDU ÜFLEYEREK YİYELİM DERİM KALIN SAĞLICAKLA ALLAHA EMANET OLUNUZ.17.02.2015