Pergole sistemi kurulacak
Ot temizleme hizmeti alınacak
Depo inşa edilecek
İki araç kafa kafaya çarpıştı
Gelecek Partisi binasına saldırı
Havaların gittikçe soğumaya başladığı ve sonbaharın kendini iyiden iyiye göstermeye başladığı şu günlerde hastalıklardan kendimizi koruyabilmek ve yorgunluğun önüne geçmek için bağışıklık sistemimizi biraz daha güçlendirmek gerekmektedir.
Bu dönemde vücut direncini arttırmak için antioksidan olarak da görev yapan A, C, E vitaminleri ile selenyum, çinko, magnezyum gibi minerallerin bunun yanı sıra omega – 3 ve omega – 9 yağ asitlerinden yeteri kadar almak gerekir.
Günde 5-6 porsiyon sebze-meyve tüketerek günlük almamız gereken vitamin ve mineralleri almış oluruz.
Balık, balık yağı, keten tohumu, soya fasulyesi ve cevizde bulunan omega-3 yağ asitleri güçlü bir antioksidandır ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde etkilidir. özellikle haftada 2 kere somon, ton, uskumru, sardalye gibi omega-3 bakımından zengin balıklar tüketilmelidir.
Süt, yoğurt, ayran, kefir gibi süt grubunu hem probiyotik içermesinden dolayı hem de kalsiyum içermesinden dolayı mutlaka günde 2 porsiyon tüketilmelidir. Probiyotik ürünler bağışıklık sisteminin iyi çalışması, bakterilerden korunma, besinlerin sindirimi ve emilimi için gereklidir.
Kış aylarında kahve, çay, kola gibi kafein içeren içecekler yerine C vitamini içeren içecekler tüketebilirsiniz. Kuşburnu çayı, rezene, yeşil çay, melisa, papatya ve ıhlamur gibi bitki çayları hem bağışıklık sisteminizi güçlendirecektir hem de kış ayları için besleyici özelliği ile ara öğünlerinizde size lezzetli bir öğün geçirmenizi sağlayacaktır.
Fiziksel aktivitenin azaldığı sonbaharda metabolizma yavaşlamaya başlar. Metabolizma hızını korumak ve sağlıklı bir mevsim geçişi yapmak isteyenler mevsim sebzelerine ve meyvelerine sofranızda daha fazla yer vermelisiniz. Mevsimine uygun taze sebzelerle beslenmek metabolizmanızı güçlü kılar.
Bağırsak sağlığımız açısından lif açısından zengin, B vitaminleri, kalsiyum barındıran ve proteinleri ete eş değer olan kuru baklagilleri de mutlaka tüketmeniz gerekiyor.
Doğal ve etkili bir antibiyotik olma özelliğine sahip sarımsak, gripten kansere birçok hastalığa karşı koruma sağlıyor. Hele de mevsim geçişlerinde vücudun azalan savunma mekanizmasını güçlendirmede büyük katkı sağlıyor. Ancak sarımsağı çiğ olarak tüketmeniz gerekiyor. Zira pişirilme işlemine tabi tutulan sarımsakta kanserli hücrelerin gelişimini durduran “alil sülfür” bileşenleri azalıyor.
Spor yapmak metabolizmanızı hızlandırır. Mevsim geçişlerine adapte olmaya çalışan vücudunuza dost olur. Her gün 30-40 dakikalık orta tempolu yürüyüşler bedeninize yapacağınız en büyük iyilik olacaktır.
Önerilerime kulak vererek mevsim geçişlerinde kendinizi hastalıklardan koruyabilirsiniz.
Sağlıklı ve hafif haftalar dilerim.
Bu yazı toplam 3374 defa okundu. UYARI: Sitemizde yayınlanan yazarlara ait yazılar, yazarların görüşüdür ve yazarları sorumludur. SAKARYA HALK GAZETESİ sorumlu değildir. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yorumda yasal sorumluluk yorum yapan kişiye aittir ve SAKARYA HALK GAZETESİ sorumlu değildir. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında yorum gönderen muhataplarına dava açılabilmektedir. Yorum şikayet konusu olduğunda ,yazılı talep halinde adli makamlara bu yorumların IP adresleri verilmektedir.
14 Ekim 2019 - 10:31, Pazartesi
7 Ekim 2019 - 09:37, Pazartesi
23 Eylül 2019 - 10:09, Pazartesi
16 Eylül 2019 - 10:14, Pazartesi
9 Eylül 2019 - 10:16, Pazartesi
2 Eylül 2019 - 10:05, Pazartesi
26 Ağustos 2019 - 10:03, Pazartesi
19 Ağustos 2019 - 09:57, Pazartesi
15 Ağustos 2019 - 10:14, Perşembe
6 Ağustos 2019 - 10:03, Salı