Sakarya’ya 10 yeni ambulans
Yeniden açılmak için 5 maddelik öneri
Sakarya'daki eğitimi anlatacak
Atabek, adına sahte hesap!
375 firmaya fahiş fiyat cezası
Dünyaya geldiğimiz andan itibaren ilk öğrendiğimiz olgu güven duygusu oluyor. Bebeklikten başlayan anneye duyulan güven, hayata yaş aldıkça yakın çevreyle ilişkilendirilerek büyüyor. Daha sonra aileden alınan sevgi, saygı, hoşgörü gibi manevi değerler ile güven olgusu perçinleşerek büyüyor ve hayata karşı duruşumuzu belirliyor. Değinilmesi gereken en önemli olgulardan biri olan güven duygusu ve bulunduğumuz zaman içinde eksikliği en çok hissedilen duyguda aynı zamanda yine güven duygusudur.
Bu duygu İnsan ilişkilerini derinden etkiler. Bu bağlamın kuvvetli bağlar ile bağlı olmaması ise kişiyi hayatında hep kaybettirir. Güven duygusu gelişmemiş kişiler hayata bir basamak geriden başlar. Güven olgusu gelişen insanların ise hayata bakış yelpazesi geniş olur. Temelde güven eksikliği olan kişiler aslında en başta kendine güvenmez. Kendine güvenemeyen kişi bir başkasına asla güvenemez ve insan ilişkilerinde başarılı olamaz. Sorunu hep başkalarında arar durur. Buda zamanla çevresi ile olan ilişkilerini bozar, zedeler. Güven duyduğunuz insanların yanında kendinizi tereddütsüz rahat hissedersiniz. Aslında bu karşılıklı bir duygudur kendinizi rahat ve huzurlu hissettiğiniz yani güven duyduğunuz insanlar ile kaliteli vakit geçirirsiniz. Hayallerinizi, hayatınızı, hobilerinizi varsa fobilerinizi yani tüm duygu ve düşüncelerinizi en şeffaf haliyle sergilemekten çekinmezsiniz. Güven duymadığınız insanlarla zaten vakit geçirmekten hoşlanmaz ve bu duyguyu yeterince geliştiremediğiniz kişiler ile frekanslarınız tutmaz.
Günümüzde insanlara bakıldığında bir güvensizliktir almış başını gidiyor aslında altında yatan asıl sebep kendilerine duyamadıkları güvendir. Bir nevi özgüven eksikliği de denilebilir. Kendine özgüveni olmayan kişiler hayatı hep uzaktan seyreder. Camın ardından izler engin denizleri, maviliği. Bir tür yaşamla arasında paravan çekmiştir ve bu paravanı kaldırmaya gücü yeterli gelmez.
İnsanlar arasında en temel duygu olan güvenin zedelenmesi insan ilişkilerini temelden sarsar. Güven duygusu tıpkı fizyolojik ihtiyaçlar gibi hayati öneme sahip bir değerdir. Sağlıklı beslenmek nasıl bedene iyi geliyorsa güven duyduğumuz insanlarda maneviyatınıza iyi gelip, sağlığı olumlu açıdan etkiler. Güven yoksunu insanların en büyük eksiğidir, karşı tarafa güvenmemek. Oysaki kişi aynayı kendine çevirdiğinde asıl gerçek anlaşılır. Birine güvenebilmek için özgüvenimizin yerinde olması gerekir ve bunun eksikliği hayata karşı tutumsuzluk ve ruhsal sıkıntı olarak geri döner.
Hayatta her hissiyatın bir yansıması vardır. “Olumlu düşünürsen olumlu olur.” Gibi söylemler bunu kanıtlar niteliğindedir. Hayatı boyunca sürekli karalar bağlayan, olumsuz edinimleri yaşayış biçimi haline getiren kişilerin hayatında hiçbir işinin iyi gitmemesi olumsuzu çağırması sonucunda hayatına yansıttığı düşüncelerin toplamı olur çoğu zaman. Bu olumsuzluklar, hayatın üzerine tıpkı gökyüzünün maviliğini örten kara bulut gibi düşerek gölgeler tüm güzellikleri.
İnsan iyiliği, güzelliği çağırmalıdır.
Aydınlık bir gelecek için hayatımızda pozitif edinimleri çoğaltmalı ve “iyi düşün iyi olsun” sözünü hayatının odak noktasına yerleştirmelidir.
Instagram / kaderccakr
Twitter / kaderccakr
Bu yazı toplam 2744 defa okundu. UYARI: Sitemizde yayınlanan yazarlara ait yazılar, yazarların görüşüdür ve yazarları sorumludur. SAKARYA HALK GAZETESİ sorumlu değildir. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yorumda yasal sorumluluk yorum yapan kişiye aittir ve SAKARYA HALK GAZETESİ sorumlu değildir. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında yorum gönderen muhataplarına dava açılabilmektedir. Yorum şikayet konusu olduğunda ,yazılı talep halinde adli makamlara bu yorumların IP adresleri verilmektedir.
19 Ocak 2021 - 09:08, Salı
12 Ocak 2021 - 09:25, Salı
5 Ocak 2021 - 09:19, Salı
29 Aralık 2020 - 09:23, Salı
22 Aralık 2020 - 09:26, Salı
15 Aralık 2020 - 09:23, Salı
8 Aralık 2020 - 09:11, Salı
1 Aralık 2020 - 10:32, Salı
24 Kasım 2020 - 10:42, Salı
17 Kasım 2020 - 10:09, Salı